Rekordforgalom a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren!

Rekordforgalom Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren!

Minden korábbi utasforgalmi rekord megdőlt júliusban a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Még sohasem fordult elő, hogy egyetlen hónapban az induló és az érkező utasok száma meghaladta volna az 1,3 milliót. A rekord forgalomhoz nyilvánvalóan hozzájárultak a sportesemények is, így a Budapesten rendezett FINA 2017 úszó- és vízilabda VB valamint a Forma-1-es Magyar Nagydíj is.

Tovább folytatódott a negyven hónapja tartó utasforgalom növekedés a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A légikikötőben összesen 1329860 utas érkezését illetve indulását regisztrálta a Budapest Airport. Mindez 15,4 százalékkal több, mint tavaly júliusban, pedig az akkori forgalom is már csúcsokat döntött. A fel- és leszállások száma ebben a hónapban elérte a 10 097-et, a szállított légi teheráru pedig 10 729 tonna volt. A célállomások toplistája:

  1. London Luton
  2. Párizs Charles de Gaulle
  3. Amszterdam Schipol
  4. Frankfurt am Main
  5. London Heathrow
  6. Tel Aviv
  7. London Stansted
  8. München
  9. Brüsszel Charleroi
  10. Helsinki

A forgalom ilyen nagyütemű növekedéséhez egy sor légitársaság és egy sor új desztináció bekapcsolódása vezetett. A Wizz Air és a Ryanair jelentették a növekedés derékhadát, mind a két diszkont légitársaság forgalom növekedése kétszámjegyű volt. A nyár derekára az Air Canada Rouge heti hatra növelte budapesti járatainak a számát, márpedig jelenleg a torontói repülőtér az egyetlen, amely követlen átszállást jelen Észak-Amerikában számos kanadai és egyesült államokbeli úti célra.

Rekordforgalom Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren!

Az idén jelentősen növelte jelenlétét Budapesten az easyJet, amely Lyonnal és Amszterdammal szélesítve a kínálatát immár hét városba repül Magyarországról. Ugyancsak komolyat lépett előre a Qatar Airways, amely ebben a hónapban napi két járatot kínál Dohába és onnan tovább az egész világra kiterjedő járathálózatán keresztül. Ugyancsak fontos fejlemény, hogy visszatért Budapestre a TAP Portugal, amely egyúttal az Azori-szigetekre és Latin-Amerikába is kínál átszállásokat Lisszabonon keresztül. Újdonság az idei járatkínálatban a Flybe brit légitársaság is, amely London Southend repülőterére nyitott járatot Budapestről és ahonnan gyorsvasúttal 45 perc alatt lehet elérni Dél-Londont.

Legyél az első hozzászóló "Rekordforgalom a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren!" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*