Rekordot hoztak Angkor romjai

Közel 2,6 millió látogatójával rekordot döntött az Angkor Archeológia Park.  2018-ban 5.45 százalékkal nőtt a turisták száma.

A belépőkből keletkezett bevétel  8 %-kal nőtt, és elérte a 116,64  millió dollárt az állami tulajdonú Angkor Enterprise tájékoztatása szerint.

A templomegyüttes az ország ikonikus látnivalója, ám az idegenforgalmi szervek egyre nagyobb hangsúlyt helyeznek arra, hogy az ország egyéb,  idegenforgalmi szempontból különleges helyszíneit is nagyobb számban látogassák. A legtöbb turista Kínából érkezik, amit Vietnam, Laosz és Dél-Korea követ – tájékoztatott Sárdi Rudolf, a Kambodzsai Királyság Idegenforgalmi Minisztériumának kelet-európai képviselője.

A  Minisztérium statisztikája alapján az idei év első 10 hónapjában 4.8 millió külföldi turista látogatott Kambodzsába.

A japán Okura Nikko Hotel Management Co Ltd. bejelentette, hogy 2022-re megnyitja  Phnom Penhben első szállodáját a Nikko Phnom Penh Hotelt. A szálloda a 23 emeletes 2021-ben megnyíló Japán Trade Centerben fog helyet kapni. 201 szobája az épület 14-22. emeletét foglalja majd el. A nemzetközi hotelek megjelenése természetesen jelentősen hozzá fog járulni a minőségi turizmus fejlesztéséhez. A phnom penhi hotel az Okura Nikko terjeszkedési tervének egy része, melynek keretében főként az ázsiai régióban 2020-ig megnyitják századik szállodájukat. Egyre több japán turista érkezik az országba, akiknek száma a tavalyi év első 10 hónapjában elérte a 158.439 főt.