Rio Card – ha már Rióban vagyunk

Ha Rióba készül az Olimpiára – vagy egyszerűen csak szeretné felfedezni a várost – akkor mindenképpen érdemes megvásárolni a klasszikus városkártyát, a Rio Cardot.

A 2016-os Riói Olimpiát  4 helyszínen bonyolítják: Maracana, Deodoro, Barra da Tijuca és a  Copacabana. Az Olimpia ideje alatt a résztvevők és a delegációk gondmentes utaztatása miatt számos útlezárásra került sor, ami némileg megnehezíti  a turisták közlekedését, hiszen nincs mindig lehetőség a szállodák járművel történő megközelítésére, viszont számos felvevőhelyen biztosítják a játékokra illetve a hotelekbe való eljutást.

A kinti közlekedés megkönnyítésére a szakemberek mindenkinek javasolják a Rio Card megvásárlását. A kártya megvásárolható a repülőtéren, számos metro állomáson és városi kioszkokban. A kártyák augusztus 1. és szeptember 19. között használhatóak – kizárólag  az Olimpia és a Paraolimpia idejére lettek bevezetve. Háromféle kártya kapható, az egy napos 25 Reais (USD 7.50 ~ 2 100 FT) a három napos 70 Reais (USD 20.90 ~ 5 800 FT) és az egyhetes 160 Reais (47,85 USD ~ 13 300 FT). Természetesen szakasz jegyekkel is lehet közlekedni a városban.

rio card

Legyél az első hozzászóló "Rio Card – ha már Rióban vagyunk" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*