Sör, mámor, München

Az egészen október 5-ig tartó sörfesztivál a világ legnagyobbja, ahol szinte minden náció tiszteletét teszi, hogy a népviseletbe öltözött helyiekkel ünnepeljen. Az ilyenkor felépített hatalmas sátrakban német nótákat harsog a tömeg, a rendkívül ügyes, néha bűvészmutatványnak beillő mozdulatokat rögtönző pincérek hatalmas korsókkal lavíroznak az asztalok között.

Ahogy a hagyomány megkívánja, az első hordót ezúttal is a város főpolgármestere, Dieter Reiter ütötte csapra, melyből az első korsó sört a bajor miniszterelnök, Horst Seehofer fogyaszthatta el.

A Theresienwiese-n helyet foglaló rendezvény azonban a kisebbekről sem feledkezik meg. Különböző szórakoztató műsorok, bábelőadások és vidámpark vár rájuk. Egyik-másik szerkezet azonban a felnőttektől is komoly bátorságot követel meg. Ajánlatos előbb a hullámvasutat és csak utána a sört kipróbálni.

Nem lenne teljes az Oktoberfesten tett látogatás a majdhogynem hivatalos szuvenírnek számító mézeskalácsszív beszerzése nélkül, melyen különböző kedves üzenetekkel okozhatunk örömet a kiválasztottnak. 

Fotó: Korsós Viktor

Legyél az első hozzászóló "Sör, mámor, München" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*