Székely Gyors – Csíksomlyó Expressz 2023 pünkösd, május 26-29.

Sokan emlékeznek rá, hogy 2008-ban indította a MÁV és a Kárpáteurópa Utazási Iroda – Észak-Erdély vissza csatolása, majd 1944 utáni sok évtizedes kényszer szünetet követően – az első Székely Gyorsot a Csíksomlyói Búcsúra és az Ezeréves Határhoz.

Azóta eltelt 14 év (2023-ban már 15 lesz) és az örömkönnyek, a meghatottság semmit sem változott. Sőt, a Kárpáteurópa azóta már elindította a testvérvonatot, a Csíksomlyó Expresszt is a magyarság-székelység egyik legnagyobb ünnepére. Első alkalommal is ITTHONRÓL HAZA utaztunk, de még személyesen nem ismertük székely vendéglátóinkat, csak szívünkben voltak a testvéreink.

Azóta számtalan barátság született, minden évben újabb és újabb székely családok szeretnék vendégül látni utasainkat. A képek 2008-ban készültek, amikor a legendás NOHAB mozdony húzta a zarándokvonatot. A 4 napos programon azóta már olyan sok zarándok vesz részt, hogy az összekapcsolt két szerelvény fél kilométer hosszúra nőtt, így jövőre már csak a Tamási Áron arcképével feldíszített szuper erős Traxx villanymozdony képes elhúzni azt Erdélybe, a Székelyföldre.

Jövőre, 2023 május 26-29. között ezzel utazunk a csíksomlyói búcsúra. Legyen részese 2023-ban az élménynek, nézze meg az út részletes leírását és foglalja le helyét, hiszen december végéig, az infláció ellenére, még IDEI áron biztosíthatja helyét a zarándokvonaton.

(Támogatott tartalom)