SZÉP-kártyák: költsük el május végéig a 2013-as pénzünket!

Az OTP hívta fel a figyelmet erre közleményében, melyben azt is megjegyzik, hogy a 810 ezer OTP SZÉP-kártyán összesen még 2,4 milliárd forintnyi 2013-as feltöltés van. Az OTP Pénztárszolgáltató megbízásából 2014 végén készült kutatás szerint a SZÉP-kártya birtokosok 98 százaléka tudja, hogy a kártyára töltött egyenlegeknek van felhasználási határideje, és ennek megfelelően a legtöbben már az utalás évében felhasználták juttatásaikat.

A hatályos szabályozás értelmében a SZÉP-kártyákra utalt juttatások érvényessége az utalást követő második év május 31-én lejár. A megmaradó összeget a kibocsátó köteles visszautalni az érintett kártyabirtokos munkáltatójának, vagyis ezek az összegek a munkavállaló számára elvesznek. Az adatok azt mutatják, hogy sokan az utolsó pillanatra hagyják az egyenlegek ellenőrzését és felhasználását – idézi a közlemény Gál Tamást, az OTP Bank Cafeteria szolgáltatás vezetőjét. Tavaly május utolsó két hetében napi 57 millió forintnyi 2012-es feltöltést használtak fel az OTP SZÉP-kártya birtokosai, ez alatt az időszak alatt csaknem 800 millió forinttal csökkent a lejáró egyenlegek összege. Végül az összes 2012-es feltöltés kevesebb, mint 2 százalékát kellett visszautalni.

Az OTP SZÉP-kártya birtokosai tavaly az érintett juttatások több mint 98 százalékát felhasználták. A megmaradt 1 milliárd forintot az OTP Bank visszautalta a munkáltatóknak. A kibocsátó OTP Bankcsoport abban bízik, hogy az idén még alacsonyabb lesz a lejáró egyenlegek aránya.

Legyél az első hozzászóló "SZÉP-kártyák: költsük el május végéig a 2013-as pénzünket!" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*