Szolnok, a pezsgő tiszai „főváros”

Szolnok nagy értéke a megyeszékhelyet átszelő két folyó, a Tisza és a Zagyva. A városba érkezőket végigkíséri ez a látvány: nem véletlen, hogy a Tisza városi szakaszán gyönyörű sétány épült, az évszázados gesztenyesor, a parkok és a játszóterek pedig a helyi családok mellett az utazókat is megörvendeztetik.

Top látnivalók

1. Kossuth tér:

Ez volt Szolnok régi városszerkezetének központja, de a 4-es főút városi átvezetésekor elveszítette funkcióját. 2006 végén átalakíttatta a város a közteret, és a gyönyörű szökőkútrendszernek, díszburkolatnak, virágágyásoknak, kellemes kávézóknak köszönhetően újra birtokukba vehették a helyiek és az érkezők a főteret.

2. Tiszai hajósok tere

A korábban jellegtelen tér a gyaloghíd építésekor vált igazán fontossá. Különleges formája, látványos burkolata és fényei, szobrai, valamint a téren működő éttermek Szolnok egyik legkedveltebb helyévé tették a hídfőnél lévő teret. A Szolnoki Szimfonikus zenekar minden nyáron koncertsorozatot tart ezen a téren.

3. Gyaloghíd

Közép-Európa leghosszabb, 444 méteres gyaloghídja a belvárost köti össze a város rekreációs és sportközpontjával, a Tiszaligettel. A város felőli végén egy gyönyörű dísztér épült, mely ma a szolnoki kulturális élet egyik központja.

4. Rózsakert

A magyar nemesítésű rózsafajták nem közismertek manapság, annak ellenére, hogy számos hazai nemesítésű fajta létezik ebből a gyönyörű virágból. A megyeháza mögötti téren felépített lugast mára gyönyörű rózsák borítják. Szolnokon nincs esküvő anélkül, hogy az ifjú pár ne készíttetne néhány fotót e pompás virágerdőben.

Magyarország Top 25 turisztikai városa