Váratlan utazás A Gyűrűk Ura világába

 Új-Zéland zord és egyben csodálatos tájain forgatták A Gyűrűk Ura trilógia legtöbb jelenetét. Nem volt ez másként A Hobbitnál sem: Új-Zéland egyik fő szigetén, az Északi szigeten (North Island) vették fel a J.R.R. Tolkien fantáziavilágában, Középföldén található Hobbitfalva aktuális jeleneteit.

Mikor pedig éppen nincs ott forgatás, akkor a franchise rajongóinak engednek teret, hogy egy idegenvezető kíséretében élőben is megcsodálhassák a filmekből jól ismert helyeket. A túra elviszi az érdeklődőket a faluba, Zsákos Bilbó, Frodó és Csavardi Samu otthonába. A rajongók emellett bepillanthatnak a többi –leginkább lyukakra, odúkra hasonlító –házikókba, vagy a Zöld Sárkány fogadóba, ahol egykor Zsákos Bilbó Tölgypajzsos Thorinnal találkozott, hogy közös kalandra induljanak.


Egy “átlagos” házikó Hobbitfalván

Az eredetileg mezőgazdasági területként működő Hobbitfalvát nem volt egyszerű megalkotni, a rendezőnek, Peter Jacksonnak és stábjának sok munkája volt vele. Például az öreg tölgyfát, mely Zsáklakra (Zsákos Bilbó háza) néz, az egy óra autóútra lévő Matamatából hozták, minden ágára külön számozott és oda készített mesterséges leveleket raktak, melyeket Taiwanból importáltak. Rengeteg ilyen, és ehhez hasonló érdekességet tudhatnak még meg a kiránduláson résztvevők.

A két órán át tartó túra folyamán a vendégek behatóan megismerhetik a teljes „falut” és történetét. Aztán kitudja, lehetséges, hogy az út során a szerencsések találkozhatnak pár tündével, mágussal vagy sárkánnyal is.

További információ a túráról a www.hobbitontours.com weboldalon található.

forrás: Condé Nast Traveller

Legyél az első hozzászóló "Váratlan utazás A Gyűrűk Ura világába" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*