Döntés születhet a CityJet eladásáról

 Az Irish Times jelentése szerint a két vállalat fej-fej mellett halad, hogy megszerezze a London City reptér bázisú regionális légitársaságot.

A Cityjet képviselője elmondta, 10 csoport jelezte, hogy érdeklődik a légitársaság után, miután tavaly a francia légitársaság megbízta a Key Capital független pénzügyi tanácsadó céget, hogy ajánljon neki potenciális befektetőket leányvállalatára.

Ezek közül hat meg nem nevezett vállalat nyert betekintést a CityJet jövőbeli terveire, beleértve a légiflottát, a London City-n kívüli hálózatot, az Air France bérleti terveit és a chartereket. A francia társaság ebből a hat vállalatból választotta ki két, kedvezményezett pályázóját.

A képviselő elmondta, annak érdekében, hogy biztosítsa az erős, sikeres és nyereséges jövőjét a cégnek, az Air France új befektetőket keres a ’90-es évek elején alakult légitársaságnak.

Az Air France 2000-ben vette meg a CityJet-et. A légitársaság mostani eladása része, egy nagyobb csoportműveletnek, melynek célja, hogy az Air France-t szilárdabb pénzügyi alapokra helyezze.

A CityJet 2012-ben 8.9 millió euró adó eltőtti veszteséget termelt.

Legyél az első hozzászóló "Döntés születhet a CityJet eladásáról" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*