Futam a belvárosban

 “Kissé szokatlan volt a pálya, de ez természetes, hiszen nem Forma-1-es versenyre épült” – mondta az első “kör” teljesítése után a 2009-es F1-es világbajnok, aki a belvárosban, a Bazilika és a Parlament között kialakított, 1,7 km hosszú pályán repesztett végig az istálló tavalyi, MP4-26-os jelzésű gépével. Hozzátette: “Csodálatos, hogy ebben a gyönyörű időben ilyen sokan eljöttek.”

Button előbb egy “utcai” Mercedes volánja mögött ismerkedett meg a pályával, aztán beült a versenygépbe és elképesztő sebességgel száguldott végig a Bajcsy-Zsilinszky úton, befordult a Parlament felé, majd az Országház előtt egy remek pörgéssel megfordult és a nézők ovációja mellett repesztett vissza. A mutatványt később még kétszer megismételte.

.


fotó: Bényei Zoltán

.

.

.

..

.

.

.

.

.

.

.

.

..

...

.

.

.

.

.

A négynapos Vodafone Kezdj El Valami Újat Hétvége közel 40 órányi ingyenes programot kínált a látogatóknak, akik Button mellett többek között Michelisz Norbertet és Wéber Gábort, a túraautó-világbajnokság két magyar pilótáját, Talmácsi Gábor világbajnok motorversenyzőt, valamint a Dakar-ralin rendszeresen résztvevő Szalay Balázst és Aschenbrenner György ralibajnokot is láthatták az utcai bemutatón. Az Erzsébet téri Design Terminálnál kialakították a “Hungaroring boxutcát”, s ezen a területen számos versenyautót és motorkerékpárt állítottak ki.

.


Az Indulás pillanatai – fotó: Kiss Nikolett

.

A keddi eseményt az m1 és az MR1-Kossuth Rádió élőben közvetítette a Szujó Zoltán-Mezei Dániel páros révén, az m1 stúdiójában pedig Petrovics-Mérei Andrea fogadta beszélgetőpartnereit.
A Forma-1-es közvetítések jogát az idei szezontól elnyerő Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a négynapos rendezvény utolsó napjára saját kihelyezett programokkal is készült: délelőtt tíz órától fél kettőig a gyermekeket, családokat várták a Kossuth térre, a legifjabbak 11 és 18 óra között interaktív gokart bemutató részesei voltak.

A rendezvény különleges programjain bárki részt vehetett, a legügyesebbeknek, illetve a legeredményesebbeknek személyesen Button adta át a díjakat.


Füstfelhőbe burkolózva, háttérben a Szent István Bazilika – fotó: Kiss Nikolett

. 

Az esemény egyik legvonzóbb látványossága a Parlament épülete előtt felfüggesztett McLaren Forma-1-es autó volt.

Legyél az első hozzászóló "Futam a belvárosban" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*