Karácsonyváró hétvégék Zürichben

Zürichben november végén kezdődik az év leghangulatosabb időszaka. Amikor a Lucy in the Sky with Diamonds elnevezésű díszkivilágítás 12 ezer színes kristályból álló csillagözöne fényleni kezd a Bahnhofstrasse felett, és Zürich óvárosának kis utcáira és régi épületeire arany fénygirlandok varázsolnak romantikus hangulatot, tudhatjuk, elérkezett a hagyományokban gazdag város karácsonyi vásárainak időszaka.

A főpályaudvaron rendezik meg a Zürcher Christkindlimarktot, mely idén ünnepli 20 éves jubileumát. Európa legnagyobb fedett karácsonyi vásárának különlegessége a 15 méter magas, csillogó Swarovski-kristályokkal díszített karácsonyfa. A hagyományokkal szemben az eredetiséget előtérbe helyező Heiliger Bimbam! karácsonyi vásárnak Zürich két kreatív negyede ad otthont. A december 6-a és 8-a között a Langstrasse közelében és december 20-a és 22-e között a Zürich-West negyedben felállított, egyedi kialakítású standoknál csaknem félszáz árus kínálja kézműves portékáit. A vásárok ideje alatt a helyi boltok, bárok és kávézók különleges akciókkal várják vendégeiket.

A város kellős közepén, mégis a rohanó városi élettől távol ígér tökéletes kikapcsolódást a Hürlimann termálfürdő és spa. A korábban egy sörfőzdének otthont adó épület sokat látott boltívei alatt ma különböző medencék és gőzfürdők várják kényeztető szolgáltatásokkal vendégeiket. A fürdő különlegessége a tetőn található kültéri medence, amely csodálatos kilátást nyújt az aranyló fényárban úszó karácsonyi Zürichre.

Nagy művészeti élményt ígér a zürichi Kunsthaus legújabb, Edvard Munch – 150 grafikai mestermű című kiállítása is. A norvég expresszionista festőművész 150. születésnapja alkalmából – mély érzelmeket és emberi konfliktusokat feldolgozó művekből – összeállított kiállítás január 12-éig tekinthető meg.

Legyél az első hozzászóló "Karácsonyváró hétvégék Zürichben" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*