Nyíregyháza rangos turisztikai elismerése

Nyíregyháza rangos turisztikai elismerése

Társult tagként kap szerepet az ENSZ Turisztikai Világszervezetében Nyíregyháza.

Első magyar városként Nyíregyháza bekerül az ENSZ Turisztikai Világszervezetébe – adta hírül a település. A város az UNWTO (United Nations World Tourism Organization), az ENSZ Turisztikai Világszervezete végrehajtó tanácsának úgynevezett társult tagja lesz a testület madridi ülésén hozott döntés alapján. Pontosabban, erre tett javaslatot a grémium, melyet majd a szervezet szeptemberi, kínai kongresszusa szentesíthet, ám a tagság már most is él.

A Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője, Furkóné Szabó Marianna elmondta, hogy a szervezetnek összesen 156 ország, köztük 1975 óta hazánk is rendes tagja, emellett van 504 társult tagja is, köztük most már Nyíregyháza is. Az elismerést dr. Kovács Ferenc, a város polgármestere egyfajta szakmai csúcsként jellemezte, s fontos momentum, hogy kormányzati ajánlólevél is társult a jelentkezés mellé, hiszen a kabinet is támogatta felvételünket. A tagság közvetlen előzménye az volt: a polgármester még márciusban megbeszélést folytatott az UNWTO főtitkár-helyettesével, dr. Somogyi Zoltánnal, miután a szervezet érdeklődését felkeltette az a látványos eredmény, amelyet város az elmúlt évben ért el.

Nyíregyháza nyerte el az Év Városa címet.

Dr. Kovács Ferenc polgármester és dr. Somogyi Zoltán, a Turisztikai Világszervezet főtitkárhelyettese Forrás:nyiregyhaza.hu

A szakmai elismerés mellett a tagság megannyi előnnyel is jár. Egyrészt lehetőséget ad az erős városmarketingre, és remek tapasztalatszerzési, szakmai kapcsolatépítési lehetőséget is kínál. Hasznos lehet az is, hogy Nyíregyháza tagja lett a városturisztikai munkacsoportnak, és később a családbarát turizmus területén is előtérbe kerülhet a város.

A város honlapján büszkén számoltak be arról is, hogy lapunk Az Utazó magazin szakmai és közönségszavazásán Nyíregyháza nyerte el az Év Városa címet.

Legyél az első hozzászóló "Nyíregyháza rangos turisztikai elismerése" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*