Szenzációs nyelvvizsga

 A magyar cég sikere azért is figyelemre méltó, mert az Európai Unió felmérései szerint Magyarország az utolsó helyen áll abban a rangsorban, amely azt mutatja, hogy mely tagország polgárai milyen szintet értek el az idegen nyelvek elsajátításában. A TheLiveTeacher.com nevű interaktív, online nyelvoktató és vizsgáztató rendszer segítségével már meg is kezdődtek a nyelvvizsgák. Eddig több, mint 100 vizsgázó használta a H-Net Nyelvi Központ rendszerét, amely NATO STANAG 6001 vizsgát biztosít az Indiában, Dél-Afrikában, Romániában, vagy akár Kenyában élő nyelvvizsgázó számára. A rendszer használatához mindössze, ma már mindennapossá vált számítógépre, webkamerára és széles sávú internetkapcsolatra van csak szükség. Ezzel a nyelvtanulás-vizsgáztatás földrajzi, időbeli korlátai megszűntek, hiszen a H-Net tanárai a budapesti Nyugati térről oktatják és vizsgáztatják az amerikai légibázis Afganisztánba készülő személyzetét. Ugyanakkor az ország bármely területéről pillanatok alatt létrehozható egy ún. „virtuális tanterem” akár egyéni, akár csoportos oktatásra.

A TheLiveTeacher.com képes szövegeket, audio és videó anyagokat megosztani. Nagyszámú résztvevőnek tud közvetíteni élő, illetve előre rögzített órákat, anyagokat. A rendszerbe integrált feleletválasztós teszt lehetővé teszi, hogy tanár és diák egyaránt ellenőrizhesse a tanulási folyamatot, melynek eredményéről a rendszer automatikus, azonnali értesítést küld.

Egyben oktatási anyagok könyvtára is a program, melyet a hallgatók folyamatosan használhatnak a felkészülés során. Egyetlen előadó akár 100 főnél is nagyobb számú hallgatósághoz tud beszélni egyidőben.

forrás: Kommunikációkutató Intézet

Legyél az első hozzászóló "Szenzációs nyelvvizsga" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*