Trendforduló a Danubiusnál

A Danubius szállodalánc életében már az is jelentős eredmény, hogy a válság éveit jelentősebb vérveszteség nélkül élte túl. Igaz, ennek az volt az ára, hogy gyakran még a szükséges felújításokat, beruházásokat is el kellett halasztani – magyarázza Deák Imre, a Danubius vezérigazgatója. A szakember úgy látja, hogy az idei év első felében, a turizmus forgalmát tekintve már érezhető némi kedvező elmozdulás, de csak akkor beszélhetünk pozitív trendváltásról, ha az egész év pozitív eredményt hoz. Ha ez így lesz – különösen az üzleti és konferencia turizmust tekintve -, az is messze elmarad még az utolsó békeévnek számító 2007-es eredménytől.

Deák Imre kiemelte: idén végre, az általa mindig rendkívül fontosnak tartott, az egész várost megmozgató nagy nemzetközi sporteseményekből több is jutott Budapestre. Érezhetően erősödött a szabadidős turizmus is, ami rendkívül hasznos, de szavai szerint az ideális állapothoz arra is szükség lenne, hogy a jelentősebb fizetőerővel rendelkező üzleti turizmus is magához térjen. Ehhez az erőteljesebb városmarketing mellett a szakma által régóta vágyott, nagy befogadóképességű konferencia központra és egy hazai, hagyományos légitársaságra is szükség lenne.

A szállodalánchoz visszatérve a cégvezető kiemelte: a túlélési stratégiát végre a megújulás kora válthatja fel. A fejlesztéseket tartalmazó középtávú stratégia a közeljövőben az igazgatóság elé kerül, ami azért is fontos, mert a válság következményeként mára lecsillapodott az a szállodaépítési láz, ami korábban a fővárosi piacot jellemezte. Szerinte az egészséges fejlődést országszerte az szolgálná, ha a közeljövő továbbra sem a hotelnyitásokról, mint inkább a meglévő hotelek minőség fejlesztéséről, férőhelybővítéséről és a minőségi attrakciók kialakításáról szól.

A Danubius ennek szellemében, jelentős fejlesztés keretében alakította all inclusive, gyermekbarát házzá a büki szállodáját. A fővárosban a vári Hilton névhasználati szerződésének újabb öt évre szóló meghosszabbítását és az ehhez kötődően végrehajtott beruházásokat tartja az egyik legnagyobb eredménynek. A világ legszebb kilátásával rendelkező szállodák közé választott Hilton Budapestben hamarosan tovább folytatódnak a munkálatok, amelyek immár a közönség számára is látványosabbak lesznek, mivel most az épület, az amerikai szabványok által megkövetelt belső biztonsági rendszereinek megújítására került sor. Idehaza a közelmúltban végrehajtott fejlesztések közé tartozik a Flamenco Hotel két emeletének, a zöld szemlélet jegyében történt megújítása is.

A válság által némileg kisebb kárt szenvedett kelet-európai piacokon is fejlesztett a Danubius. A romániai Szovátán üzemelő Bradet hotel felújítása még zajlik: a ház 4 csillag superior minősítésű lesz. A szlovákiai szállodákban a gyógyászati rész felújítása hozhat majd látványos eredményt. Csehországban a marienbadi szállodáknál, a házakat összekötő folyosók és a plusz szobák erősíthetik a minőségi orosz vendégkör már ma is jelentős érdeklődését.

A most érződő trendforduló kapcsán Deák Imre kifejtette: a válság idején gyakori volt, hogy amire érdemes lett volna költeni, arra a pénzügyi stabilitás miatt nem futotta. Az új, ötéves stratégiában azonban már ismét lesz miért kifényesíteni a Danubius házak csillagjait.
é.m.z.

Legyél az első hozzászóló "Trendforduló a Danubiusnál" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*