Az induló UP fellendíti a forgalmat Izraelbe

Budapesten mutatkozott be az UP 2014. január 22-én, a Spinoza Caféban, ahol utazási szakemberek, utazásszervezők előtt tartott előadást az igazgató az EL AL UP néven repülő új járatairól. Mint hangsúlyozta, nem alakult új cég az UP-ra, inkább új brandről van szó, amely nem az izraeli légitársaság fapadosa lesz, csupán olcsóbb repüléseket kínálnak tavasztól Tel-Avivból Budapestre, Prágába, Kijevbe, Berlinbe, Larnacába – és vissza. E diszkont járatokból hetente tizenegy száll majd fel az Tel-Aviv és a magyar főváros között, és az új koncepció szerint az utas csak azért fizet, amire szüksége van. A repülőkön nem lesz business class, csak economy és economy plus, s két árkategória, a basic és a smart. A 737–800-as Boeingekkel egyszerre 180 utast tudnak repíteni, mely nagy kapacitásbővülést jelent, s ez várhatóan igencsak fellendíti a forgalmat a két ország között. A szolgáltatás sem lesz a fapados társaságokéhoz hasonlítható – fogalmazott az igazgató –, mivel valóban elérhető ügyfélszolgálattal várják az utasok kérdéseit, a repülőbe kényelmesen, csőből lesz a beszállítás. Emellett az utasok között ülőhelykiosztás lesz, nem kell megküzdeni a repülőgépen a jobbnak tartott ülőhelyekért. Már az alap jegyárban is benne foglaltatik az innivaló, az ülőhely pedig kényelmes lesz: 31 inches (78,7 cm-es) üléstávolság az economy, 36 inches (91,4 cm-es) az economy plus utasainak.

Váradi János, az EL AL magyarországi igazgatója

Izraelből tavaly pontosan 74 183-an repültek Izraelből Budapestre, másfélszer annyian, mint egy évvel korábban. Ez köszönhető volt a nyáron, keddenként csatasorba állított Jumbo Jet-gépeknek is. Izraelbe 14 570-en utaztak magyarok Izraelbe, legalábbis az izraeli turisztikai minisztérium adatai szerint. Vagyis ebben a számban nincsenek benne azok a magyar turisták, akik Jordániából, csak egy napra utaztak át Izraelbe a Vörös-tengerhez vagy a Holt-tengerhez.

Legalább egyszer életében minden embernek el kell látogatnia Izraelbe – ezt már az UP bemutatóján jelenlévő Ilan Mor, Izrael állam magyarországi nagykövete említette rövid angol nyelvű előadásában, melyet a modern Izraelről tartott, Váradi János részletes ismertetője előtt. Mindenkinek más-más oka lehet, hogy országa földjére lépjen: az lehet a vallás, vonzhatja a családi gyökerek megismerése, vagy egyszerűen a modern Izrael megismerése. Azé az országé, amely hatvanhat éve még sivatag volt, infrastruktúra nélkül. Ma pedig a kultúra, a tudomány, a high-tech egyik központja a világban. Hangsúlyozta, hogy a turizmus ma Izrael egyik legfőbb bevételi forrása. Viccesen emlékezett arra, hogy három évtizede egy éven át stewardként dolgozott az EL AL járatain, abban az időszakban, amikor még az számított szokatlannak, ha nem késett egy járat. Hangoztatta, hogy ma stabil és biztonságos országa, és az EL AL járatain is biztonságos utazni.

Ilan Mor, Izrael magyarországi nagykövete

Kiemelte: az év nagy eseménye lesz, hogy a pápa idén június végén országába látogat, húsz évvel azután, hogy Izrael felvette a diplomáciai kapcsolatokat Vatikánnal. Emlékeztetett arra is, hogy idén lesz huszonöt éve, hogy Magyarország Izraellel felvette a diplomáciai kapcsolatokat, és szólt arról is, hogy 2014-et a holokauszt évének nyilvánította a magyar kormány, emlékezve a hetven évvel ezelőtti tragikus eseményekre.

A bemutatón elhangzott: Hamburgban már festik az UP Boeingjeit, és február elején megérkezik az első, kékre festett UP a Ben Gurion repülőtérre.

Fotó és szöveg: Falus Tamás

Legyél az első hozzászóló "Az induló UP fellendíti a forgalmat Izraelbe" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*